HEIC formaat en hoe te gebruiken

Sinds iOS 11 gebruikt standaard een nieuw bestandsformaat voor foto's en video's op apparaten die ermee overweg kunnen. Onder de naam HEIC (of HEIF) en HEVC hebben nieuwe compressietechnieken het levenslicht gezien in het mobiele besturingssysteem van Apple. Foto's en video's nemen daarmee maar liefst tot zo'n 50% minder ruimte in dan .jpg en het oudere .H264. Nu is er echter wel een probleempje: hoewel HEVC (ook wel bekend als .H265) inmiddels redelijk standaard ondersteund wordt door zichzelf respecterende videospelers is dat met HEIC veel minder het geval. Een van de redenen is dat HEIF/HEIC stevig dichtgetimmerd is door patenten van Apple. 

Hoe nu foto's uit je Fotos app van macOS te gebruiken op bijvoorbeeld je website? Het enigste wat je hoeft te doen is, je zoekt je foto uit de Foto's app en versleept hem naar een map of bureaublad. Zoals je ziet wordt de foto omgezet naar JPG.