None

Ontwikkeling met een IDE

Jetbrains heeft diverse IDE's oftewel programma's uitgebracht waarin geprogrammeerd kan worden. In ons geval gebruiken we PyCharm, WebStorm en de opensource versie van Visual studio genaamd Visual Studio Code. Visual studio code heeft voor een groot scala aan extensions om de IDE met nog meerdere programmeertalen te ondersteunen. Tevens zit er GIT detectie, commit en push extensie standaard er al in. Ook is er een ingebouwde terminal aanwezig. Kortom, een bijna volwaardige IDE in vergelijking met PyCHarm.

PyCharm daarentegen (commercieel) bevat ook test driven development en andere run configuraties. Django's manage.py command wordt gedetecteerd en apart geopend. Daarnaast zit er een database module bij die je direct wijzigingen op SQL niveau kunt aanbrengen.