PYTHON HOSTING

Het ene systeem is het andere niet. Daarom bieden we 3 hostingpakketten aan waarmee we voor elke situatie een oplossing hebben. Het meest gangbare is shared Hosting. Dit houdt in dat je website met andere websites op een server draait. Is er sprake van veel bezoekers of heeft de website setup meer resources nodig? Onder resources verstaan we meer geheugen en of meer ruimte nodig op de harde schijf. Dan kan er gekeken worden voor een eigen VPS voor de website. Gaat het om een grote applicatie welke dagelijks wordt gebruikt en misschien veel koppelingen heeft? Dan is een dedicated server mogelijk het interessants.

Gzip compressie

GZIP COMPRESSIE

WIj maken gebruik van Nginx als proxy webserver en laadt statische bestanden direct naar de bezoeker. Tevens ondersteund Django de Gzip compressie middleware wat samenwerkt met Nginx gzip compressie. Dit houdt in dat de bezoeker de site gecompresseerd ontvangt en dan zogezecht uitpakt, dit geeft de site meer snelheid.

Redis-server

CACHING MET REDIS

Django heeft de mogelijkheid om diverse soorten caching te gebruiken. In ons geval laten we het cachen over aan een externe software genaamd "redis server". Django maakt gebruik van SQL queries welke bij aanvraag gecached wordt en indien query resultaat wijzigd de cache update.

Celery

CELERY - Taakverwerker

Celery is een eenvoudig, flexibel en betrouwbaar gedistribueerd systeem om grote hoeveelheden berichten te verwerken, terwijl het de operaties voorziet van de tools die nodig zijn om een ​​dergelijk systeem te onderhouden.

Het is een takenwachtrij met focus op realtime verwerking, terwijl het ook taakplanning ondersteunt.